Cum ne pregatim pentru soarele verii?

Cum ne pregatim pielea pentru soarele verii?

Luna mai este perioada ideala in care poti da startul pregatirii pielii pentru soarele verii. Urmeaza zile de plaja pe malul marii sau al oceanului sau momente de bronz pe malul unui rau susurand, in varf de munte. In orice situatie te-ai afla nu uita ca este bine sa-ti pregatesti tenul. Ai nevoie sa-ti programezi din timp sedintele la solar, pentru ca bronzul tau sa se dezvolte treptat.

De ce?
Expunerea moderata la razele ultraviolete ajuta la dezvoltarea unei bariere naturale la nivelul pielii, pentru a proteja organismul de expuneri viitoare la lumina solara.

In cazul In care aceasta protectie foto ( bronz de baza ) nu este dezvoltata sau o protectie solara nu este utilizata, arsurile solare pot aparea si ADN-ul din celulele pielii se pot deteriora. Arsurile solare repetate pot duce la celule deteriorate. Prin urmare este intelept sa utilizezi un produs de protectie solara de banda larga (atat pentru UVA cat si pentru UVB) in timp ce te expui pe o perioada prelungita de timp la soare.
Sfatul 1: Pentru aparitia unui bronz cosmetic, de baza, ai nevoie in medie de 5 – 6 sedinte de solar, functie de tipul de piele.
Sfatul 2: Intre 2 sedinte de solar specialistul in bronzare iti recomanda 24-48 de ore pauza.
Sfatul 3: Inainte de prima sedinta de solar solicita realizarea unui plan personalizat de bronzare cu ajutorul aparatului Skin Control. Evaluarea o poti avea doar in saloanele Sunkiss si este gratuita. Expunerea trebuie sa fie moderata si adaptata tipului tau de piele. Nu ai vrea in ruptul capului sa te arzi inainte de concediu ;).

Ce recomanda medicul dermatolog cand vine vorba despre expunerea la soare?

  • evitarea expunerii intre orele 12-17;
  • aplicarea de produse fotoprotectoare inainte de expunere;
  • hidratarea pielii dupa expunere;
  • evitarea expunerii directe la soare a bebelusilor si a copiilor mici;
  • examinarea periodica a alunitelor.

Bronz frumos si sanatos!

Spune-ti parerea