Ultravioletele si sanatatea – primele cercetari

In secolul XX – Premiul Nobel pentru cercetarile in domeniul luminii soarelui
La inceputul secolului XX, pemiul Nobel a fost acordat unor terapeuti care se bazau pe lumina solara ca mod de tratament: Neils Finsen in 1903 si Robert Koch in 1905. Ambii au tratat cu succes tuberculoza folosind razele ultraviolete, cu decenii inainte de aparitia antibioticelor.

Dr. Auguste Rollier este un exemplu in ceea ce priveste utilizarea ultravioletelor in tratarea tuberculozei. Rollier a inceput sa foloseasca lumina soarelui ca terapie in 1903, in Elvetia, cu mare succes. In urmatorii 40 de ani metodele sale au fost preluate in multe spitale din intreaga lume. Din 2167 dintre bolnavii de tuberculoza care au fost in ingrijirea lui dupa Cel de-al doilea Razboi Mondial, 1746, s-au vindecat complet prin expunerea la ultraviolete.

Pe toata perioada secolului XX, puterea vindecatoare a razelor soarelui a inceput sa fie folosita in tot mai multe situatii: in boli ale pielii, ale sistemului nervos, muscular, circulator, respirator, etc. Pacientii care au fost expusi la soare frecvent, s-au facut bine.

Antibioticele si ultravioletele
Antibioticele au schimbat macazul terapiei prin expunerea la ultraviolete. Descoperirea penicilinei de catre Alexander Fleming in 1920, a condus treptat la epoca antibioticelor. Cand Gerhard Domagk a castigat premiul Nobel pentru producerea primului medicament cu efect impotriva infectiilor bacteriene, era dominatiei produselor farmaceutice a inceput.

De ce sa petreci cateva luni de expunere sanatoasa la soare, cand cateva pastile te pot vindeca intr-o saptamana?

Antibioticele, urmate de alte medicamente “miraculoase”, au creat un mit in randul medicilor si pacientilor, acela ca pastilele reprezinta cea mai simpla si convenabila metoda de tratament.
Treptat, remediile naturale au fost abandonate.

Concluzia?
Hrana neprocesata, miscarea si expunerea la soare, au fost toate inlocuite de medicamentele produse sintetic.
Asadar, nu evitati expunerea responsabila la soare, miscarea in aer liber si hrana sanatoasa. Un stil de viata echilibrat = sanatate.

Afla mai mult despre Vitamina D

sursa : “Dark deception. Discover the truth about the benefits of sunlight exposure” – Dr. Joseph Mercola si Jeffry Herman

Spune-ti parerea