Supraexpunerea la UV si bronzul

Supraexpunerea la UV si bronzul

Pentru ca evolutia bronzului tau sa fie una sanatoasa, recomandam evitarea supraexpunerii la UV.

Cand vorbim despre expunere exagerata la UV ne referim la:

 • Vizitarea zilnica a unui salon de bronzare
 • La inceputul sedintelor de bronzare se recomanda sedinte mai frecvente, dar cu pauza de 1-2 zile intre expuneri. Numarul minutelor se poate creste treptat, in functie de tipul pielii tale, dar nefiind o conditie obligatorie la fiecare sedinta. Chiar daca rezultatul nu este vizibil chiar de la prima sedinta, este bine de stiut ca pielea are nevoie de timp dupa fiecare vizita la salon pentru sinteza vitaminei D si pentru sinteza melaninei. Deci, pielea lucreaza si acasa.
  Trebuie stiut faptul ca sunt necesare in medie 5-6 sedinte pentru a da start bronzului intr-un mod sanatos.

 • Expunerea la tuburi puternice care stimuleaza in mod agresiv productia de melanina
 • Legislatia in vigoare a reglementat nivelul de iradianta al lampilor UV, astfel incat, sedinta de bronzare sa fie mai protectiva cu pielea ta, nu sa o agreseze. Tuburile folosite in saloanele noastre sunt mai blande, ofera posibilitatea unei expuneri mai indelungate si conduc spre un bronz auriu, de lunga durata, fara riscul arsurilor si a inducerii la nivelul pielii a unui stres nedorit.
  Nu uita ca pielea, cel mai mare organ al corpului, are nevoie de un tratament bland.

 • Timp prea indelungat de expunere in cadrul unei sedinte, incompatibil cu fototipul pielii si cu istoricul propriu in bronzare
 • Procesul de bronzare este diferit pentru fiecare dintre noi, iar un timp maxim de expunere nu este solutia ideala. Cel mai important aspect pentru sanatatea pielii tale este calibrarea sedintelor de bronzare functie de fototipul pielii tale, functie de istoricul tau in bronzare si a comportamentului tau vis-a-vis de salonul de bronzare (aici ne referim la pauzele dintre sedinte, la viteza evolutiei bronzului, la modul in care utilizezi lotiunile pentru solar, la relatia ta cu soarele).

Ne pare rau sa iti spunem dar, pentru ca tinem la sanatatea ta, te informam ca supraexpunerea poate conduce in timp la:

 • aparitia eritemului (a rosetii) la nivelul pielii – arsura in faza incipienta care deterioreaza si nu are ca rezultat bronzarea si care apare la cateva ore dupa expunere;
 • aparitia in timp si nu imediat a petelor pigmentare sau dezvoltarea unor alergii la ultraviolete.

Astfel, te invitam sa dai ragaz pielii tale, dupa fiecare expunere la ultraviolete, sa sintetizeze vitamina D si melanina. Ca ajutor in procesul de bronzare (viteza de aparitie creste cu pana la 30-40%) si pentru hranirea corespunzatoare a tenului (tenul bronzat are o alta textura) iti recomandam folosirea lotiunilor pentru solar si a celor tan extender. Pentru ca stim ca nu te-ai spala pe dinti fara pasta de dinti sau nu ai face dus fara gelul de dus preferat.

 • Atentie

  Fii la curent cu promotiile si sfaturile noastre pentru un bronz frumos si sanatos.Spune-ti parerea