Vitamina D

Dupa cum credem ca ai aflat, ultravioletele sunt si o sursa de sanatate. In urma expunerii la UV, pielea sintetizeaza vitamina D, atat de necesara organismului pentru starea de bine si pentru evitarea aparitiei unor diverse afectiuni (ale sistemului osos, cardiovascular, diabet, etc.).

In plus, radiatiile ultraviolete sunt recomandate in tratamentul unor afectiuni ale pielii.
“Există un mare numar de pacienti care au diverse forme de psoriazis care au un efect spectaculos, benefic la cura heliomarina si/sau la ultravioletele pe care le putem avea de la solar, de la plaja sau de la masinariile cu raze ultraviolete pe care le avem in laboratoarele noastre. Dar si aici paradoxul e ca nu toate formele de psoriazis raspund la ultraviolete. Avem si psoriazis care se agraveaza la radiatii ultraviolete. Asa ca trebuie inainte de toate sa cereti sfatul medicului dermatolog. De asemenea, in vitiligo razele ultraviolete genereaza efecte pigmentogene”, a declarat prof. univ.dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, intr-un interviu acordat pentru Sanatatea TV.

In plus exista si unele forme de eczeme cronice ale adultului care reactioneaza bine la ultraviolete.
Recomandarea noastra este ca inainte de expunerea la ultraviolete sa solicitati sfatul medicului dermatolog, care va va indruma spre o cale de tratament eficienta.

Descarca “8 lucruri de stiut despre Vitamina D”

  • Atentie

    Fii la curent cu promotiile si sfaturile noastre pentru un bronz frumos si sanatos.